Психологія (Основи психології) - Мудрак, Ігор Аркадійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Самостійна робота з психології спрямована на досягнення таких цілей: закріплення психологічних знань і вмінь, отриманих під час аудиторної роботи; розширення і поглиблення знань з дисципліни; формування вмінь використовувати теоретичні знання для характеристики, аналізу та пояснення життєвих явищ і фактів; освоєння вмінь психологічного дослідження; формування інтересу до психологічної науки, психічних проявів людини, майбутньої професійної діяльності; розвиток таких особистісних якостей як організованість, творчість; освоєння вмінь самопізнання і саморозвитку. Рекомендації містять: загальні положення щодо самостійної роботи здобувачів освіти, зміст самостійної роботи з основ психології, завдання для самоконтролю та питання до підсумкового контролю. Методичні рекомендації призначені для здобувачів освіти освітнього рівня «бакалавр» денної форми навчання спеціальності Середня освіта, які вивчають освітній компонент Психологія (Основи психології).
Keywords: мислення; пам"ять; відчуття; сприймання; увага; уява; емоції; почуття; психіка; свідомість; особистість; самооцінка; здібності; спілкування; група; колектив; темперамент; характер; 159.9(072)