Часопросторовий континуум інформаційної доби (комунікативний аспект) - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, Liliia B. (Національний університет «Острозька академія», 2010)
У статті йдеться про особливості впливу сучасного часопросторового континууму на зміни в міжособистісній комунікації. Ущільнення часу та простору спонукає людину шукати нові сфери реалізації власної ідентичності та нові комунікативні стратегії, що призводить до віртуалізації реальності, а отже, до множинності суб’єктивно-віртуальних часопросторових континуумів.

The article refers to the influence of modern time and space continuum changes in interpersonal communication. Condense of the time and space encourages people to seek new areas of implementation of its own identity and new communication strategies that lead to virtualization of reality, and as a result – the multiplicity of subject-virtual time and space continuum.
Keywords: час; простір; інформація; міжособистісна комунікація; віртуальне середовище; time; space; information; interpersonal communication; virtual environment