Психогігієнічні основи профілактики неврозів у спортсменів - Валецький, Ю.; Петрик, О.; Валецька, Р.; Valetskyi, Y.; Petryk, E.; Valetska, R. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті наголошено, що для охорони психічного здоров’я спортсменів важливе значення має дотримання психогігієни в процесі проведення тренування, правильна організація відпочинку, попередження психо-травмувальних ситуацій у процесі тренувань та спортивних змагань. To adhere to psychohygiene in the process of training, vight organization of rest, prevention of psycho-traumatic situations in the process of training and competitions are very important for protecting of mental health of sportsmen.
Psycho-Hygienic Fundamentals of Prophylaxis of Sports¬men’s Neurosis
Keywords: психогігієна; неврози; перетренування; перенапруження; емоційний стан; аутогенне тренування; psycho-hygiene; neuroses; overexertion; emotional state; autogenic training