Методичні підходи до формування ціни землі та нерухомості - Ковб, Марина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Ця робота присвячена теоретичним аспектам нерухомості, зокрема її визначенню, економічним, юридичним та соціальним характеристикам. Досліджено законодавчі акти України, що регулюють нерухомість, а також міжнародні стандарти оцінки майна. Розглянуто практичне здійснення земельної реформи, формування ринку землі та методи оцінки земель сільськогосподарського призначення. Визначено основні об'єкти нерухомості, їх класифікацію та методи оцінки. Практичне значення одержаних результатів полягає у вдосконаленні механізмів регулювання земельних відносин та оцінки нерухомості.
Keywords: оцінка земель; оцінка нерухомості; фактори оцінки; об'єкти нерухомості; експертна оцінка