Семантико-синтаксична парадигма елементарного простого речення в сучасній українській мові - Межов, Олександр Григорович (München: readbox publishing gmbh Open Publishing LMU, 2016)
У статті виділено семантичні та валентні класи предикатів, схарактеризовано відповідні їм субстанційні компоненти з погляду їхньої облігаторності / факультативності в семантико-синтаксичній парадигмі елементарного простого речення. Описано центральні і периферійні морфологічні засоби вираження субстанційних синтаксем у зв’язку з семантичними різновидами, визначено їхні типові й нетипові формально-синтаксичні варіанти.
Keywords: суб’єкт; об’єкт; адресат; інструменталь; локатив