Основні напрями фізичної реабілітації недоношених дітей із перинатальними ураженнями нервової системи - Василенко, Євген Володимирович; Марценюк, Ігор Михайлович; Vasilenko, Evgeny; Martsenyuk, Igor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розглянуто сучасні напрями фізичної реабілітації недоно¬шених дітей із перинатальними ураженнями нервової системи. Наведено дані аналізу публікації з діагностики та ранньої реабілітації недоношених новонароджених з ураженнями нервової системи. Оцінено методики фізичної реабілітації й різні підходи до створення програм реабілітації. Установлено необхідність структурування наявних методів фізичної реабілітації залежно від ступеня недоношеності, форми ураження та пере¬бігу захворювання дитини, необхідність корекції діючих методик, а також розробки та впровадження нових програм профілактики й фізичної реабілітації в закладах відновлювальної медицини та реабілітації. The modern directions of dysmature infants with nervous system of perinatal damage of physical rehabilitation is examined. The article shows the analysis of data on diagnostics of dysmature infants with nervous system perinatal damage pre-rehabilitation is represented. Physical rehabilitation methods and different ways of rehabilitation programs of creation are evaluated. Established the structuring necessity on issues of real physical rehabilitation methods in dependence of prematurity stage, damage form and child’s disease passage, the necessity in real methods of correction, creation and implementation the new physical rehabilitation programs into institutes of restorative medicine and rehabilitation.
The Main Directions of Physical Rehabilitation of Preterm Infants with Perinatal Lesions of the Nervous System
Keywords: реабілітація; недоношені діти; ураження нервової системи; rehabilitation; dysmature infants; nervous system damage