Синтаксис української мови: навчальний посібник - Межов, Олександр Григорович (My University, 2023)
Навчальний посібник містить ключові поняття, вимоги до знань та вмінь студентів, списки рекомендованої літератури, відображені в таблицях основні теоретичні положення із синтаксису словосполучення, простого і складного речення сучасної української мови. Питання для самоперевірки сприятимуть осмисленню багатьох аспектів курсу, а система вправ до кожної теми дасть змогу студентам закріпити програмовий матеріал, допоможе їм виробити й удосконалити вміння та навички, необхідні для фахової підготовки. Наведені вправи мають різноманітний характер: спостереження над мовними фактами, їх аналіз, порівняння, робота з текстами, синтаксичний розбір тощо. Посібник слугуватиме в організації самостійної та індивідуальної роботи студентів, проведенні практичних занять із навчальної дисципліни «Синтаксис української мови». Для підготовки бакалаврів спеціальності 035 «Філологія», освітніх програм «Українська мова та література. Світова література», «Мова та література (польська). Переклад», а також здобувачів вищої освіти інших спеціальностей, які вивчають курс сучасної української мови.
Keywords: синтаксис; українська мова; словосполучення; просте речення; просте ускладнене речення; складне речення; текст; 811.161.2’367(075.8)