Біобібліографія–2 професора гідролога-гідрохіміка Валентина Хільчевського (2019–2024 рр.) - Забокрицька, Мирослава Романівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Публікація біобіблографії–2 присвячена 70-річчю професора кафедри гідрології та гідроекології географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Валентина Хільчевського. Вона є продовженням основної біобібліографії вченого, яка охоплювала період 1978–2018 рр. Наведено хронологічний покажчик із 277 наукових праць, опублікованих ним протягом 2019–2024 рр., які систематизовано за рубриками: монографії, підручники, навчальні посібники, статті, матеріали конференцій, статті в енциклопедіях. Також праці схематично систематизовано за напрямами досліджень: 1) теорія, методика і практика гідрохімічних досліджень в умовах антропогенного впливу; якість води; 2) гідрохімія регіональних басейнових систем; дистанційні методи досліджень; 3) водні ресурси: глобальні, Європи; водна політика; 4) гідрографія України та управління водними ресурсами; 5) водні та збройні конфлікти; 6) історія гідрологічної науки в Україні; 7) енциклопедистика.
Keywords: біобібліографія; монографії; підручники; навчальні посібники; статті; гідрохімія; гідрологія; гідроекологія; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; 556.114; 551.49