Рекомбінаційні і репараційні властивості двох мейотичних мутантів томату - Лісовська, Тетяна Павлівна; Войтюк, Василь Петрович; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Страту, Лілія Степанівна; Lisovska, T. P.; Vojtyuk, V. P.; Kuzmishyna, I. I.; Stratu, L. S. (Українське товариство генетиків і селекціонерів ім. М. І. Вавилова, 2012)
Мейотична мутація sti, яка характеризується порушенням конденсації хроматину, на відміну від синаптичної мутації dsm1, істотно підвищує частоту кросинговеру в маркованих зонах геному, а також рівень спонтанних та індукованих хромосомних аберацій в мітозі. Meiotic mutation sti, characterized by impaired chromatin condensation, in contrast to the synaptic mutation dsm1, significantly increases the frequency of crossing-over in the labeling of areas of the genome, as well as the level of spontaneous and induced chromosome aberrations in mitosis.
Keywords: рекомбінація; мейотичні мутанти; томат