Проблеми теорії держави і права : робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Щирба, Мар'яна Юріївна; Shchyrba, Mariana Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Мета нормативної навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави і права» - формування у студентів цілісних уявлень про державно-правові явища з тим, щоб використати одержані знання для поглибленого вивчення окремих галузей права та відповідних галузей законодавства. Завданням нормативної навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави і права» є вивчення загальнотеоретичних аспектів функціонування сучасної соціально-орієнтованої демократичної держави і системи права стосовно України, закономірності розвитку державно-правових явищ, форми і методи застосування загальних положень державно-правової науки в юридичній практиці.

Purposes of study of discipline "Problems of law and state theory": exposing of contrary opinions on the theory of the state and law, clearing up the appropriatenesses of their origin, formation, progress and functioning. Task of study of discipline: searching the optimum combination of contemporary working up of law and state phenomena with traditional, classical for law-state life materials; investigation the development law and legal institutes, forms and methods of application common positions of law and state science in juridical practise.
Problems of law and state theory : Annotation of the program of educational discipline
Keywords: проблеми теорії держави і права; problems of law and state theory