Дослідження кристалічної структури сполуки PrCu2Ge2 - Федина, М. Ф.; Федина, Л. О.; Федорчук, А. О.; Токайчук, Я. О.; Fedyna, M. F.; Fedyna, L. O.; Fedorchuk, A. O.; Tokaychuk, Ya. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Методом монокристала (дифрактометр Stoe IPDS ІІ, Mo K-випромінювання) вивчено кристалічну структуру сполуки PrCu2Ge2 (структурний тип СeGa2Al2, пр. гр. I4/mmm, символ Пірсона tI10, a = 4,3986(11) Å, c = 10,6364(7) Å, RF = 0,0622; RW = 0,0964; Goof = 1,03). Проаналізовано структурні взаємозв’язки дослідженої сполуки з окремими бінарними та тернарними германідами, що утворюються при 870 K у системі Pr–Cu–Ge. The crystal structure of PrCu2Ge2 compound was studied by single crystal method (diffractometer Stoe IPDS ІІ, Mo K-radiation, structure type СeGa2Al2, space group I4/mmm, Pearson code tI10, a = 4,3986(11) Å, c = 10,6364(7) Å, RF = 0,0622; RW = 0,0964; Goof = 1,03). The structural interrelations between studied compound and some binary and ternary phases which form at 870 K in the Pr–Cu–Ge system were discussed.
Investigation of the Crystal Structure of PrCu 2 Ge 2 Compound.
Keywords: кристалічна структура; тернарна сполука; германід; crystal structure; ternary compound; germanide