Регіональні особливості розподілу та використання туристично-рекреаційних ресурсів басейну р. Збруч у межах Хмельницької області - Бондар, Оксана; Фесюк, Василь; Bondar, Oksana; Fesyuk, Vаsil (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Мета дослідження – оцінка територіального розподілу та використання туристично-рекреаційних ресурсів басейну р. Збруч, а завдання – визначення тенденцій розвитку та перспектив їх використання. Розроблено картографічну модель просторової організації туристично-рекреаційного потенціалу. Проаналізовано взаємодію рекреації із сільським господарством. Важливим напрямом розвитку господарства досліджуваного регіону є інтеграція природоохоронного та рекреаційного напрямів природокористування. Виділено проблеми та перспективи розвитку рекреації в басейні р. Збруч Хмельницької області на базі місцевого ресурсного потенціалу. Запропоновано способи розв’язання комплексу проблем раціонального та ефективного використання туристично-рекреаційних ресурсів басейну р. Збруч. Целью исследования является оценка территориального распределения и использования туристско-рекреационных ресурсов бассейна р. Збручь, а задачей – определение тенденций развития и перспектив их использования. Разработана картографическая модель пространственной организации туристско-рекреационного потенциала. Проанализировано взаимодействие рекреации с сельским хозяйством. Важным направлением развития хозяйства исследуемого региона является интеграция природоохранного и рекреационного направлений природопользования. Выделены проблемы и перспективы развития рекреации в бассейне р. Збручь Хмельницкой области на базе местного ресурсного потенциала. Предложены пути решения комплекса проблем рационального и эффективного использования туристско-рекреационных ресурсов бассейна р. Збручь. Aim of the study is to evaluate the regional distribution and use of tourist and recreational resources of the basin r. Zbruch and task – determining development trends and prospects of their use. Developed a model mapping the spatial organization of tourist and recreational potential. Analyzed the interaction of recreation to agriculture. An important focus of economic development the region under study is the integration of environmental and recreational areas of nature. Highlight problems and prospects of development of recreation in the basin r. Zbruch within the Khmelnitsky administrative region based on local resource potential. The ways of solving the complex problems of rational and efficient use of tourist and recreational resources of the basin r. Zbruch.
Regional Features Distribution and Use of Tourist and Recreational Resources of the Basin r. Zbruch within the Khmelnitsky a Administrative Region
Keywords: туристично-рекреаційні ресурси басейну річки; місцевий ресурсний потенціал; інтеграція природоохоронного та рекреаційного напрямів природокористування; tourist and recreational resources of the river basin; local resource potential; integration of environmental and recreational areas of nature