Композиція : методичні рекомендації - Тарасюк, Іван Іванович; Tarasiuk, Ivan I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Методичні рекомендації «Композиція» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки рівня «Бакалавр» напряму 02 - Культура і мистецтво для спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». «Композиція» в перекладі з латинського означає: побудову, формування, групування частин в єдине ціле. Композиція - форма існування твору, як органічного цілого, як змістовної єдності. Основними завданнями вивчення дисципліни "Композиція" є естетичне виховання студентів, розвиток художнього смаку, образного мислення, творчої уяви, зорової пам'яті, вивчення історії розвитку та основ теорії композиції, їх практичне застосування в творчій діяльності.
Keywords: Композиція; Composition; навчальна дисципліна; educational discipline; формування; formation; художній твір; artwork; закони, правила та прийоми композиції; laws, rules and techniques of composition