ОСОБЛИВІ АСПЕКТИ АДМІНІСТРУВАННЯ МІНІМАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Грудзевич, Юлія Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У 2022 році в Україні запроваджено мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) — інструмент податкового контролю за використанням земель сільськогосподарського призначення. Згідно з Податковим кодексом, МПЗ стосується фізичних і юридичних осіб, які володіють або користуються землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, незалежно від того, ведеться господарська діяльність чи ні. Податкове зобов’язання обчислюється за спеціальною формулою залежно від наявності нормативної грошової оцінки (НГО) земельної ділянки.
Keywords: мінімальне податкове зобов’язання; пільг з оподаткування; 336.22