Соціальні проблеми Греції в європейському вимірі: географічні аспекти - Ванда, І. В.; Фурсович, Г. В.; Vanda, I. V.; Fursovych, G. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглядаються головні соціальні проблеми Греції: зайнятості та безробіття, бідності, загострені економічною кризою 2008–2009 рр. Наголошується на інтенсивності прояву проблем на рівні всього Європейського Союзу. З’ясовано зв'язок між характеристиками ринку праці та рівня освіти населення Греції. Продемонстровано наростання нерівномірності розподілу доходів населення внаслідок економічної кризи. Main social problems in Greece: employment and unemployment, poverty, deepened d by the economic crisis of 2008–2009 are considered. The intensity of problems compare to the European Union level are emphasized. The relationship between the characteristics of the labor market and the education level of the population of Greece are regarded. Growing of unequal distribution of incomes due to the economic crisis are shown.
Social Problems in Greece in the European Dimension: Geographical Issues
Keywords: Греція; економічна криза; соціальні проблеми; безробіття; бідність; нерівномірність розподілу доходів; Greece; economic crisіs; social problems; poverty; unequality of incomes distribution; 911.3:33(495)