Фізична реабілітація в системі охорони здоров’я осіб із надлишковою масою тіла - Іващенко, Сергій Миколайович; Григус, Ігор Михайлович; Ivashchenko, Sergey; Grigus, Igor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
На підставі аналізу спеціальних літературних джерел, сучасних науково-методичних знань і результатів практичного досвіду визначено роль і місце фізичної реабілітації осіб із надлишковою масою тіла в системі охорони здоров’я. Основною причиною ожиріння й надлишкової ваги можна вважати енергетичну незбалансованість між калоріями, які надходять в організм, і калоріями, що витрачаються. У зв’язку з цим обґрунтовано необхідність використання засобів фізичної реабілітації та елементів комплексної терапії в осіб із надлишковою масою тіла. Фізичний аспект реабілітації передбачає заходи з відновлення працездатності осіб із надлишковою масою тіла за допомогою застосування не лише фізичних факторів, а й проведення наростаючих за інтенсивністю фізичних тренувань. Визначено їхні принципи, завдання та форми проведення. Based on the analysis of special literature, modern scientific and methodological knowledge and the results of practical experience in the role and place of physical rehabilitation of persons with overweight in the health care system. The main cause of obesity and overweight can be considered an energy imbalance between calories that enter the body and calories expended. In this connection, the necessity of the use of physical rehabilitation and elements of complex therapy in people with excess body weight. The physical aspect involves the rehabilitation measures for the rehabilitation of disabled persons overweight by applying not only physical factors, but also of increasing the intensity of physical training. Define their principles, objectives and modalities of.
Physical Rehabilitation in the Health of Persons Overweight
Keywords: надлишкова маса тіла; ожиріння; фізична реабілітація; overweight; obesity; physical rehabilitation