Активна громадянська позиція – важливий чинник функціонування особистості в умовах інформаційного суспільства - Остапйовська, Ірина Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті подано характеристику інформаційного суспільства та активної громадянської позиції, їх взаємозв’язок. Доведено важливість формування активної громадянської позиції для розвитку інформаційного суспільства. Наведено перелік завдань, які необхідно сьогодні вирішити освітянам для забезпечення ефективного формування активної громадянської позиції.
Keywords: активна громадянська позиція; інформаційне суспільство; виховання; формування