Міжнародні інформаційні системи і технології - Федонюк, Сергій Валентинович; Fedoniuk, Serhii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Мета: надання майбутнім фахівцям з інформаційно-аналітичного забезпечення міжнародних відносин знань та вмінь для роботи в системі міжнародних відносин із використанням можливостей міжнародних інформаційних систем і технологій. Об’єктом є інформаційні відносини в системі сучасних міжнародних відносин. Розглядаються питання класифікації, організації міжнародних інформаційних систем, міжнародні системи комунікації, фінансово-економічні інформаційні системи, міжнародні системи класифікації та кодування, міжнародні системи стандартизації, науково-технічні міжнародні інформаційні системи, геоінформаційні системи, міжнародні системи навігації та позиціонування, екологічні інформаційні системи, соціальні інформаційні системи, культурологічні інформаційні системи, міжнародні інформаційні агентства, міжнародна інформаційна система Інтернет, інформаційні системи міжнародних організацій, європейські інформаційні системи, питання участі України у міжнародних інформаційних системах.
Keywords: організація міжнародних інформаційних систем; міжнародні системи комунікації; міжнародні системи класифікації та кодування; міжнародні системи стандартизації; геоінформаційні системи; міжнародні інформаційні системи соціального характеру