Фізіологічні критерії диференційованої фізичної підготовки школярів - Сітовський, Андрій Миколайович; Sitovskyi, Andrii M. (Львівський державний університет фізичної культури, 2002)
При оцінці рівня фізичної підготовленості школярів слід враховувати рівень їх біологічного розвитку, оскільки біологічний вік в більшій мірі, ніж хронологічний, відображає зрілість окремих морфофункціональних параметрів організму, його адаптивні можливості. Величини індивідуальної динаміки функціонального стану серцевосудинної системи за показниками індексу Робінсона та адаптаційного потенціалу системи кровообігу доцільно використовувати при визначенні адаптаційних можливостей організму, як інформативні критерії, що відображають рівень індивідуальної морфо-функціональної зрілості організму та його адаптаційні можливості. Practicability of usage of the indicators of the heart- vessel system functional state (Robinson’s index and the adaptation potential of the circulation of the blood) while determining adaptation possibilities of the organism as informative criteria which reflect the level of the individual morphological maturity of the organism and its adaptation potential.
Physiological Criteria Of Differentiated Physical Training Of Pupils
Keywords: диференційована фізична підготовка; підлітки; біологічний вік