Комплексна краєзнавча оцінка території як складова інклюзивної освіти в практиці вчителя географії. - Тарасюк, Ніна Адамівна; Баранчук, Фаїна Іванівна (ГО «Європейська наукова платформа», 2024)
В статті обґрунтовано доцільність використання методу комплексної географічної оцінки території для потреб практики організації та проведення краєзнавчих наукових досліджень в школі. Визначено необхідність впровадження краєзнавчого принципу в індивідуальній роботі з школярами інклюзивних класів. Приведено структуровану схему шляхів поетапного впровадження елементів комплексної оцінки територіальної громади у різновікових групах школярів при вивченні географії.
Keywords: комплексна оцінка території; сучасна географія в школі; краєзнавчі дослідження; інклюзивна освіта; дистанційне навчання