Сучасні психотехнології професійного відбору - Коць, Михайло Онисимович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Метою вивчення курсу «Сучасні психотехнології професійного відбору» є: оволодіння студентами теоретичними знаннями та практичними навичками підготовки особистості до свідомого та відповідального вибору майбутнього професійного шляху; визначення психологічних аспектів профвідбору, прийому на роботу і розстановку кадрів. Завданнями вивчення навчального курсу є теоретична і практична підготовка студентів спеціальності з наступних питань: - вивчення проблем професійної орієнтації; - озброєння майбутніх психологів знаннями методики професійної орієнтації; - оволодіння практичними навичками проведення консультативної роботи.У навчальній представлено теоретико-методологічні та практичні засади застосування сучасних психотехнологій професійного відбору; аналізується професійний відбір як соціально-психологічна реальність та у взаємозв’язку із професійним самовизначенням та професійною діяльністю.
Keywords: психотехнології; професійний відбір; професія; професійне самовизначення