Сучасна українська мова. Синтаксис - Масицька, Тетяна Євгенівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У навчально-методичних матеріалах представлено структуру курсу «Сучасна українська літературна мова. Синтаксис», запропоновано тематичний план лекційного курсу, зміст практичних занять, завдання для самостійної та індивідуальної роботи, схема оцінювання знань студентів та список рекомендованої літератури. Для викладачів та студентів-філологів III, IV курсів напряму підготовки «Філологія» («Українська мова і література»).
Keywords: синтаксичні зв’язки; словосполучення; речення як основна синтаксична одиниця; другорядні члени речення; парадигма речення