Рекреаційно-туристична характеристика озера Любче - Дворжицька, Поліна Юріївна (My University, 2024)
У роботі здійснена оцінка рекреаційних ресурсів озера Любче Ковельського адміністративного району Волинської області (Любомль-Ковельський ландшафтний район). Узагальнені теоретичні підходи щодо рекреаційно-туристичної оцінки озер. Розглянуті чинники і процеси, які визначають динаміку озерної екосистеми. Здійснена лімнолого-географічна характеристика озера (морфолого-морфометрична, гідрологічна, гідрохімічна, геохімічна) та розглянуті шляхи раціонального їх використання та охорони. Проведений рекреаційно-туристичний аналіз озера Любче. Розроблені заходи щодо збереження та раціонального використання рекреаційно-туристичних ресурсів озера.
Keywords: рекреація; туризм; озеро; водойма