ВОВЧОК (GRYLLOTALPA) У ЗАХІДНОПОЛІСЬКІЙ НАРОДНІЙ ЕНТОМОЛОГІЇ - Чирук, Людмила; Chyruk, L. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто західнополіські назви вовчка (Gryllotalpa vulgaris). Проведено певні паралелі з номенами, поширеними на інших територіях. Простежено мотиви найменування і виділено принципи номінації, а також омонімічні моделі.In the article the name of broomrape (Gryllotalpa vulgaris), which are spread on the West¬ern Polissya are considered. Certain parallels are took from names, widespread on other territo¬ries. Motives of nomination are retraced and principles of nomination and homonym models are selected
Keywords: вовчок; принципи номінації; Західне Полісся; mole cricket; principles of nomination; Western Polissya