Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб у Луцькій міській територіальній громаді - Новосад, Олександра Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Метою роботи є визначення теоретичних засад та обґрунтування рекомендації щодо підвищення ефективності соціального захисту внутрішньо переміщених осіб у територіальній громаді. Об’єктом дослідження є соціальний захист внутрішньо переміщених осіб в умовах територіальної громади. Предметом дослідження є зміст, форми і методи соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Розглянуто сутність та складові соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, досліджено нормативно-правове забезпечення надання соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам, вивчено зарубіжний досвід соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, досліджено соціальну реабілітацію внутрішньо переміщених осіб на загальнонаціональному рівні, проаналізовано соціальний захист внутрішньо переміщених осіб у Луцькій міській територіальній громаді, сформовано власне розуміння поняття соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, визначено напрями вдосконалення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; соціальний захист; соціальна адаптація.