До питання вдосконалення техніки рухових дій спортсменів у складнокоординаційних видах спорту - Кашуба, В. О.; Шульга, О. С.; Kashuba, V. A.; Shulga, A. S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Наведено загальні дані про методичні підходи до вдосконалювання техніки рухових дій у складно-координаційних видах спорту. Обґрунтовано методичні рекомендації для вдосконалення техніки рухових дій кваліфікованих спортсменів-скелелазів, які спеціалізуються зі швидкісного лазіння. Установлено, що вдосконалення техніки рухових дій кваліфікованих спортсменів-скелелазів потрібно здійснювати, знаючи дискримінативні елементи техніки проходження швидкісної траси. Запропоновано комплекси підвідних, імітаційних і спеціально-підготовчих вправ, які включають чотири варіанти швидкісних трас зі строго регламентованою комбінацією зачіпок для кваліфікованих спортсменів-скелелазів. Provides an overview of methodological approaches to improve the technique of motor actions in a complex coordination sports. Grounded methodic recommendations for improving the technique of motor actions qualified athletes-climbers, specializing in speed climbing. Established that the improvement of techniques qualified motor actions athletes-climbers must carry knowledge with discriminative technique elements passing a speed route. A set of lead, simulation and special-preparatory exercises, including 4 types of speed route strictly regulated by a combination of holds for qualified athletes-climbers.
On the Question of Improving Technique of Motor Actions in a Complex Coordination Sports
Keywords: складнокоординаційні види спорту; спортивна техніка; удосконалення; швидкісне лазіння; complex coordination sports; sports technique; improvement; speed climbing