Вікова, педагогічна та спеціальна психологія - Бабій, Микола Федорович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Силабус навчальної дисципліни «Вікова, педагогічна та спеціальна психологія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за спеціальністю 231 соціальна робота, освітнього ступеня «бакалавр». Зорієнтована на формування у студентів знань про особливості онтогенезису людської психіки та вплив на цей процес навчання та виховання. Навчальний курс є прикладною дисципліною, яка входить до галузевих напрямків: «Психологія розвитку» та «Психологія діяльності». Окремі теми пов’язані з такими науками як: загальна психологія, педагогіка, фізіологія людини, філософія.
Keywords: вікова психологія; педагогічна психологія; спеціальна психологія