Післявоєнна інфляція: причини, наслідки та стратегії боротьби - Хрущ, Юрій (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Після закінчення будь-якого військового конфлікту світ стикається з економічними викликами, серед яких одним з найважливіших є інфляція. У статті розглянуто вплив військових конфліктів на інфляцію, а також різноманітні стратегії, що використовуються для подолання цієї проблеми, зосереджуючись на прикладах окремих країн. Під час будь-якого військового конфлікту країна змушена здійснювати величезні витрати на військові операції, обслуговування військових підрозділів та відшкодування за руйнування, що може спричинити значне збільшення грошової маси в економіці. Наприклад, вплив воєн в Афганістані, Сомалі, Грузії, Конго, Руанді на інфляцію в країні був відчутним через значні витрати на військові операції та необхідність відновлення зруйнованих інфраструктурних об’єктів.
Keywords: інфляція; військові конфлікти; стратегії подолання інфляції; 336.74:339.97