Транскордонні українсько-польські проєкти і актуалізація культурної спадщини пограниччя в туризмі (2020-і рр.). - Дмитренко, Алла Адамівна (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Проаналізовано основні проєкти, які реалізуються / реалізовані в рамках транскордонного співробітництва українського порубіжжя (Волинська область) із Польщею. З’ясовано, щи більшість україно-польських проєктів спрямовані на дослідження і актуалізацію культурних надбань пограничних громад та розвиток культурного туризму.
Keywords: Україна; культурний туризм; Польща; Волинська область; транскордонні проєкти; культурна спадщина