Теорія спорту - Мудрик, Жанна Станіславівна; Добринський, Володимир Семенович; Деделюк, Ніна Автономівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У методичних рекомендаціях розкривається сучасна структура системи підготовки спортсменів. Подається матеріал про сучасні закономірності, принципи і методичні положення підготовки спортсменів. Методичні рекомендації розкривають основні питання навчально-тренувального процесу, його розділи, засоби, методи фізичної, технічної, психологічної та тактичної підготовки спортсменів, побудову системи підготовки, її мікро- мезо- і макроструктури, а також особливості спортивного відбору в системі багаторічної підготовки спортсменів.
Дисципліна „Теорія спорту” профілююча у професійній підготовці фахівців зі спеціальності „Фізична культура і спорт”. Ця спеціальність вимагає високої професійної підготовленості фахівців з питань тренувального процесу, підготовки до змагань і змагальної діяльності, системи підготовки спортсменів. Методичні рекомендації орієнтовані на те, що дисципліна „Теорія спорту” повинна узагальнювати в навчальному процесі теоретико-методичні положення підготовки спортсменів для окремих спортивно-педагогічних, психолого-педагогічних та медико-біологічних дисциплін.
Keywords: спорт; тренування; підготовка спортсменів; 796.015:378