Лінгвістична категоризація і формалізований опис знань - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna P. (КДПУ ім. В. Винниченка, 2013)
У статті запропоновано критичний огляд сучасних концепцій лінгвістичної категоризації з огляду на перспективу застосування категоріального потенціалу природної мови для формального опису знань. The article presents the critical review of modern theories of linguistic categorization in view of using natural language categorization as a means of formal knowledge description.
Keywords: категорія; category; категоризація; лінгвістична категорія; знання; categorization; linguistic category; knowledge