Природний рекреаційний потенціал села Малі Підгайці Луцького району Волинської області - Нетробчук, Ірина Марківна; Мельнійчук, Михайло Михайлович; Котюк, Тетяна Михайлівна; Полянський, Сергій Володимирович; Білецький, Юрій Валентинович; Качаровський, Роман Євгенович (ВГ "Наукові песпективи", 2026)
Сьогодення формує цілі та пріоритети сталого розвитку окремо взятих територій, зокрема й окремо взятих населених пунктів в межах територіальних громад, зважаючи на особливості їхнього географічного розташування, природного середовища, історії та культури. Зважаючи на вагому роль природних ресурсів у рекреаційному потенціалі Волинської області, в багатьох населених пунктах акцент робиться саме на природі, де її значення та вплив у формуванні життєздатності території в межах ТГ є досить потужним. Досить часто в умовах стрімкого сьогодення можливості рекреації в невеликих населених пунктах, де поєднується природна краса, гармонія людини і довкілля, що розміщені в годині їзди від місця постійного проживання є визначальними для людей та бази проведення їх відпочинку, зокрема й вихідні дні. Тому дослідження невеликих, а особливо сільських населених пунктів в контексті аналізу природних умов, ресурсів, сучасного стану навколишнього середовища та ролі створеної тут рекреаційної зони, яка стає прикладом гармонійного співіснування природи і громади, раціонального природокористування її населенням, є досить актуальним і на часі. Одним із таких мальовничих місць є село Малі Підгайці Підгайцівської сільської територіальної громади Луцького району Волинської області.
Keywords: природа; рекреація; рекреаційний потенціал; Підгаєцька терторіальна громада; Луцький район; Волинська область; 001.32: 1/3] (477) (02)