Особливості статусу посадової особи в органах місцевого самоврядування - Руднік, Ірина Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета магістерської роботи полягає в обґрунтуванні статусу посадової особи в органах місцевого самоврядування. Об’єкт дослідження охоплює специфіку функціональної діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, що визначає їх статус. Предметом дослідження – комплекс теоретичних, організаційно-управлінських і прикладних аспектів, що стосуються формування та реалізації статусу посадової особи місцевого самоврядування. Зміст роботи. Теоретичні основи організації діяльності органів місцевого самоврядування. Сучасний стан розробленості проблеми організації діяльності органів місцевого самоврядування. Теоретико-методологічні підходи до організації роботи органів місцевого самоврядування. Статус посадової особи у контексті формування засад ефективної представницької влади. Роль та функції посадових осіб органів представницької влади в реалізації регіональної стратегії розвитку. Роль посадової особи місцевого самоврядування в результативності реалізації стратегії соціально-економічного розвитку регіонів. Механізми організації діяльності органів місцевого самоврядування. Роль посадових осіб в організації діяльності системи органів місцевого самоврядування. Взаємодія посадових осіб органів місцевого самоврядування та державних службовців органів виконавчої влади.
Keywords: органи місцевого самоврядування; місцеве самоврядування; органи виконавчої влади; представницька влада; кадрова політика; посадова особа; територіальна громада