Українська революція 1917–1921 рр.: економічний вимір - Гаврилюк, Олександр (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто місце, зміст, здобутки, причини невдач та уроки економічної політики українських національних держав у період революції 1917–1921 рр. Наголошено, що найбільше уваги звертали на вирішення аграрного питання, що так і не вдалося зробити. Виокремлено фактори, що зумовлювали негативний вплив на запровадження економічної політики в практичне повсякденне життя суспільства. Звернено увагу на зв’язок подій економічної політики українських національних держав у 1917–1921 рр. із сучасними українськими реаліями.
Keywords: українська революція 1917–1921 рр.; Українська центральна рада; Українська Народна Республіка; Гетьманат Павла Скоропадського; Директорія УНР; Західноукраїнська Народна Республіка; економічна політика; аграрне питання