Особливості семантико-синтаксичних реченнєвих відношень у польських перекладах сучасної української поезії - Масицька, Тетяна Євгенівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті схарактеризовано семантично елементарну реченнєву конструкцію, у якій виділено субстанційні семантико-синтаксичні відношення. Установлено диференційну структуру семантико-синтаксичних відношень, на основі яких виокремлено субстанційну семантико-синтаксичну залежність. Проаналізовано семантико-синтаксичні відношення в ускладнених реченнєвих конструкціях.
Keywords: семантично елементарна реченнєва конструкція; семантико-синтаксичні відношення; субстанційна семантико-синтаксична залежність