Лідерство як детермінанта формування професійної компетентності майбутнього вчителя - Пріма, Раїса Миколаївна; Цьось, Анатолій Васильович (Ізмаїльський державний гуманітарний університет, 2024)
У статті актуалізовано необхідність розкриття проблеми лідерства як детермінанти формування професійної компетентності майбутнього вчителя. Уточнено дефініції понять «лідер», «лідерство». Визначено потенційні якості лідера, які детермінують формування професійної компетентності майбутнього вчителя.
Keywords: лідер; лідерство; лідерські якості; майбутній учитель; особистість; професійна компетентність; формування; 37.026.91