Hype-Wörter als Zeitzeugen - Buhaichuk, Olena (My University, 2024)
Тези розглядають роль "модних" слів в сучасній мові як відображення соціальних і культурних змін. Автор аналізує популярні слова, які стали модними в певні періоди часу, а також їх здатність відображати ключові проблеми суспільства, такі як політичні, економічні чи соціальні трансформації. Зокрема, розглядаються слова, що виникли в умовах сучасних суспільних викликів, таких як "метавсесвіт", "вутбюргер", "YOLO", які стали популярними через глобалізацію, цифровізацію та зміни в соціальних процесах. Тези також пропонують класифікацію хіп-вів за тематичними групами та акцентують на їхньому значенні як мовних «свідків» часу. Ці слова, хоча й часто мають короткий період популярності, несуть у собі важливі інсайти про настрій, думки і цінності суспільства, що їх використовує.
Keywords: "модні" слова; політичні та соціальні дискурси; соціальні зміни; мовні свідки сучасності; мова молоді