Роль історико-культурних ресурсів у розвитку індустрії гостинності: регіональний аспект - Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Яцуняк, Віктор Анатолійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В умовах сучасного суспільства вагому роль у сталому розвитку громад відіграють наявні на їх території туристичні ресурси, використання яких дозволяє громадам реалізовувати власний потенціал і підвищувати якість життя населення. Саме їх пошук покликаний створити умови інтенсивного сталого розвитку кожного населеного пункту територіальної громади як нової адміністративно-територіальної одиниці в контексті трансформації місцевого самоврядування. Це дозволить за короткий строк віднайти можливість поліпшення соціально-економічного стану ТГ. Адже, використання цих ресурсів у поєднанні з сучасними практиками гостинності створює додану вартість туристичних послуг, сприяє підвищенню конкурентоспроможності регіону та формуванню його позитивного іміджу. Автентичність і різноманітність історико-культурних ресурсів зумовлюють високий рівень туристичної привабливості території, формуючи підґрунтя для динамічного розвитку культурно-пізнавального туризму та індустрії гостинності в цілому. Матеріали доповіді присвячено вивченню потенціалу Горохівської територіальної громади у контексті формування регіонального туристичного простору.
Keywords: туризм; туристична атракція; інноваційні технології в туризмі; індустрія гостинності; історико-культурна спадщина; археологічні пам'ятки; Горохівська територіальна громада; Волинська область; 911.3:379.8:[930.85(477.82)