Філософія : силабус нормативної навчальної дисципліни - Семенов, Андрій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Курс «Філософія» розглядається у контексті вивчення гуманітарних, прикладних та фахових дисциплін: «Медична психологія», «Медична та біологічна фізика», «Охорона праці в галузі», «Соціальна медицина та громадське здоров’я» та у поєднанні з іншими курсами, згідно навчальних планів та програм. Мета курсу - ознайомлення студентів з широким полем проблематики академічної філософії у контексті розвитку медичної теорії та практики, освоєння ними методів та форм теоретичного мислення, формування системи наукових знань у галузі теорії та практики філософії у цілому, та філософського осмислення медицини, зокрема, їх трансформації в сучасну гуманітарну освіту та культуру, оволодіння категоріальним “апаратом” мислення і пізнання на базі ґрунтовного знайомства з колом відповідної джерельної, монографічної літератури та власної теоретичної філософської рефлексії.
Keywords: академічна філософія; медицина; медична теорія і практика; програмні результати; компетентності