Теорія діалогізму: філософсько-емпіричний вимір - Стернічук, В. Б.; Sternichuk, V. B. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто категорію діалогу в контексті комунікативної філософії. Висвітлено роль та місце діалогу в процесі спілкування Я та Іншого. Теоретично обґрунтовано складові компоненти комунікації та визначено їхній вплив на становлення категорії епістолярного діалогу.The article deals with the category of dialogue in the context of the Philosophy of Communication. The role and place of dialogue in the process of intercourse between I and the Other are elucidated. The principal components of communication is theoretically proved and their influence on the category of epistolary dialogue is defined.
The theory of dialogue: philosophical-empirical dimension
Стернічук В. Б. Теорія діалогізму: філософсько-емпіричний вимір / В. Б. Стернічук // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 118-122.
Keywords: комунікація; діалог; кореспонденція; Я; Інший; communikation; dialogue; correspondence (mail); the I; the Other