Безпекові аспекти міжнародних відносин України та Японської Держави в контексті російсько-української війни - Моренчук, Андрій Анатолійович; Моренчук, Андрій Андрійович (ФОП Мажула Ю.М, 2025)
Монорафія досліджує динаміку двосторонніх відносин України та Японії у сфері безпеки на тлі сучасних геополітичних викликів. У роботі проаналізовано концептуальні засади безпекової політики, підтримку України Японією в умовах російсько-української війни, а також еволюцію відносин з 1991 року до сьогодення. Особливу увагу приділено гуманітарній, фінансовій та дипломатичній допомозі після російського повномасштабного вторгнення в 2022 році. Досліджено зовнішні загрози для національної безпеки обох держав, включаючи вплив російсько-китайського, російсько-іранського та російсько-північнокорейського співробітництва. Для широкого кола науковців, викладачів, студентів-міжнародників, а також усім, хто цікавиться сучасними викликами глобальної безпеки.
Keywords: 355.451(520)