Особистісні чинники ефективної управлінської діяльності спортивного менеджера - Дутчак, Юрій; Томчишена, Наталія (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
На основі проведеного огляду літературних джерел з’ясовано особливості управлінської діяльності спортивного менеджера. Відзначено, що сфера фізичної культури і спорту відноситься до сфери послуг з притаманними для неї ознаками. Виділені специфічні функції, які реалізує спортивний менеджер. Для ефективного управління організацією фізкультурно-спортивного спрямування спортивний менеджер повинен володіти комплексом особистісних якостей, які забезпечують готовність до управлінської діяльності та є професійно важливими. Готовність спортивного менеджера до управлінської діяльності характеризується, в основному, психологічною складовою, яка забезпечує якісне оволодіння професією у короткі терміни. Вказана складова структурно об’єднує професійну самосвідомість, мотиваційно-ціннісний та змістовно-процесуальний компоненти. Уміння управляти собою, економно використовувати час відзначено як основну складову професійно важливих якостей спортивного менеджера.
Keywords: спортивний менеджер; управлінська діяльність