Удосконалення системи підготовки гімнасток-художниць згідно із сучасними правилами - Заплатинська, О; Zaplatynska, O (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У роботі проведено дослідження динаміки змін правил змагань із художньої гімнастики за періоди олімпійських циклів із 1881 по 2012 р. Показано зміни в навантаженні на спортсменок під час виконання зма-гальних вправ та підвищення цих вимог на змаганнях. Висвітлено основні помилки в роботі тренерів зі спортсменками на всіх етапах підготовки. Класифіковано причини виникнення спортивних травм через помилки в роботі тренера. Указано на причини та наслідки цих помилок. This paper considers a study of the changes in rules of Rhythmic Gymnastics Olympic cycles for the periods from 1881 to 2012 and shows the changes in load on athletes during competitive exercise, and increasing demands on these competitions. There are major errors in work of coaches with sportswomen at all stages of preparation. The causes of sports injuries due to errors in the coach are classified. There are specified causes and consequences of these errors.
Improving of a Preparatory System of Rhythmic Gymnasts According to Modern Rules
Keywords: художня гімнастика; система підготовки; правила змагань; тренери; травми; помилки; artistic gymnastics; system of training; competition rules; coaches; injuries; errors