Утопія: жанрова матриця та текстове втілення - Левчук, Тереза Петрівна; Levchuk, T. P. (Волинський національний уніерситет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті порушено проблему відмінного текстового втілення жанру утопії у спадщині Мора, Кампанелли та Бекона. З’ясовано, що, ґрунтуючись на домінанті зображення ідеального суспільства, твори утопічного циклу відрізняються його структурним моделюванням. Це зумовлено світоглядом авторів утопій та історичним моментом. The problem excellent text embodiment of genre of utopia in the inheritance of More, Kampanella and Bacon is broken in the article. It is found out that being based on dominant of image of ideal society, works of utopian cycle differs him by a structural design. It is predefined by the world view of authors of utopias and historical moment.
Utopia: Genre Matrix and Text Embodiment.
Keywords: утопія; жанр; світогляд; Томас Мор; Томмазо Кампанелла; Френсіс Бекон; utopia; genre; world-view; Thomas More; Tommaso Campanella; Francis Bacon