Унійна церква в містах та містечках Волинської губернії (перша третина ХІХ ст.) - Білик, Вікторія (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
У статті відображено мережу парафій Греко-унійної церкви в містах та містечках Волинської губернії першої третини ХІХ ст.; зʼясовано кількість парафіян у них, визначено частку уніатів у загальній чисельності міського населення. Показано боротьбу містян-уніатів проти ліквідації Греко-унійної церкви та наголошено на важливій ролі цих процесів у соціокультурному розвитку волинських міст і містечок.
Keywords: місто; містечко; Волинська губернія; Греко-унійна церква; унійна парафія