Європейські стандарти негайного судового контролю за обмеженням свободи людини - Крикунов, Олександр Вікторович; Krykunov, Oleksandr V. (Громадська організація "Правовий світ", 2014)
У статті узагальнено прецедентну практику щодо визначення своєчасності судового контролю за обмеженням свободи людини у випадку її затримання за підозрою у вчиненні злочину; виділено приклади дотримання та порушення права людини на негайний судовий контроль за обмеженням свободи людини.

This article summarizes the court’s practice on the definition of timeliness judicial control over the restriction of human freedom in the case of detention on suspicion of committing a crime; allocated examples of compliance and violation of the human right to immediate judicial control under the restriction of human freedom.
European Standards of Immediate Judicial Control of the Restriction of Human’s Freedom
Keywords: право людини на недоторканність; судовий контроль; затримання; human right to untouchability; judicial control; arrest