Економічні та екологічні підвалини раціонального використання потенціалу природоохоронних ресурсів - Ткачук, Олександр Олегович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В магістерській роботі розглянуто теоретико-методологічні основи раціонального використання природних ресурсів. Засоби державного регулювання трансформації природно-ресурсної сфери. Процес формування інституціонального середовища раціонального використання природних ресурсів. Охарактеризовано природно-ресурсний потенціал України. Дана еколого-економічна оцінка використання природних ресурсів. Проаналізовано діяльність господарських структур природно-ресурсної сфери. Запропоновано пріоритетні напрями регулювання використання природних ресурсів. Здійснено оптимізацію діяльності корпоративних структур у природній сфері.
Keywords: Економіка; екологія; використання; потенціал; природоохоронна діяльність