Програма прикладної фізичної підготовки офіцерів, мобілізованих із запасу - Яворський, Андрій; Jvorskyy, Andriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті представлено програму прикладної фізичної підготовки, яка, на нашу думку, спрямована на більш ефективну професійну діяльність офіцерів, призваних на військову службу після за- кінчення кафедри підготовки офіцерів запасу. Мета роботи полягає в обґрунтуванні програми прикладної фізичної підготовки для офіцерів під час адаптації до військової служби. Розроб- лено авторську програму з ло- гічною поетапною структурою її реалізації, яка дає змогу за- собами фізичної підготовки, наближеними за своєю дина- мікою до професійних дій, за- безпечити адаптацію офіцерів, призваних на службу (після за- кінчення кафедри підготовки офіцерів запасу). На сьогодні авторську програму впроваджено в систему фізичної підготовки 184 навчальних центрів із метою перевірки її ефективності. In the article it is presented the program of applied physical preparation which, to our minds, is aimed at more effective professional activity of officers who were call up for military service after finishing the department of preparation of reserve officers. The objective of the work is to ground the program of applied physical preparation for officers during adaptation to military service. It was developed the author program with logical stage-by-stage structure of its realization which allows by means of physical preparation which are close by their dynamics to professional action to provide adaptation of officers call up for military service (after finishing the department of preparation of reserve officers). For today the author program is introduced into the system of physical preparation of 184 educational centers for the purpose of effectiveness control.
Program of Applied Physical Preparation of Officers Mobilized From the Reserve
Keywords: офіцер; підготовленість; навантаження; фізична підготовка; відновлення; адаптація; officer; preparedness; load; physical preparation; recovery; adaptation