Жанрово-інтонаційні джерела творчості Олександра Козаренка - Коменда, Ольга Іванівна (Харківське училище культури, 2013)
Творча індивідуальність О.Козаренка визначається синтезом таких основних жанрово-інтонаційних джерел: широка мовно-знаковаінтерпретація «чужого слова»; національна характерність жанрово-інтонаційних джерел; пріоритет мелодичного початку, що реалізується на структурному і формотворчому рівнях; перевага жанрово-інтонаційних джерел акласичних епох: середньовіччя / бароко / романтизм / необароко; театралізація усіх жанрів. Усі використовувані композитором жанрово-інтонаційні джерела поділяються на ті, які спільні для композитора і його референтної групи,і ті, які привнесені композитором; національні та позанаціональні; музичні та позамузичні.
Keywords: Олександр Козаренко; жанрово-інтонаційні джерела; "чуже слово"; національна характерність; мелодизм; некласичність; театралізація; інтерпретація