Проблеми горизонтального вирівнювання міжбюджетних відносин в Україні за умов війни - Костенюк, Тарас (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
З початком повномасштабного вторгнення перед Україною постали нові виклики щодо регулювання міжбюджетних відносин, адже частина нашої території є тимчасово непідконтрольною, відтак, відсутня реальна можливість повноцінного здійснення міжбюджетного регулювання. Запровадження воєнного стану в Україні породжує нові потреби у забезпеченні регулярних потреб мешканців територіальних громад та загального економічного розвитку територій. В цьому контексті важливим стає питання регулювання міжбюджетних відносин і впровадження механізму горизонтального вирівнювання податкоспроможності територій.
Keywords: міжбюджетні відносини; механізм горизонтального вирівнювання податкоспроможності; забезпечення економічного розвитку територіальних громад; 336.14